Jul 21, 2010

Pilihlah Font Kamu

Sebulan tak hapdep. Padan muka takdak orang masuk blog pakcik dah.

Alasan standard. Sibok dengan World Cup. Pasukan kegemaran pakcik Holland a.k.a Belanda a.k.a Netherlands berjaya mendapat tempat kedua. Jadilah... Sebab Wesley Sneijder tahu pakcik akan takbur dengan kawan kawan pakcik kalau depa juara. :(

Pakcik dah boleh terima kenyataan sekarang. Jadi pakcik cuba untuk menulis kembali.

Pakcik nak bercerita tentang tabiat pakcik di ofis yakni pakcik kalau nk tulis email, mesti perlu ada font yang best. Memandang dah lama pakcik menggunakan font seperti di bawah semasa di kompeni lama, pakcik rasakan pakcik perlu meneruskan kesinambungan dengan mengekalkan font yang sama. So pakcik search dan pakcik jumpa font ni yang free. So pakcik installah. Sekarang rasa bersemangat sikit nk tulis email. Heee...


Dan kamu semua percaya tak font amat penting bila kamu dah berkerjaya. Ia macam lambang peribadi, kegagahan dan kemachoan kamu. Tak percaya? Jangan jadi seperti situasi di bawah....Apa barang font Comic Sans hahahaha...



7 memba kita komen:

Fina Fento July 21, 2010 at 9:10 AM  

Betul pakcik. Font melambangkan keunggulan keperibadian. Saya suka guna font verdana, trebuchet, candara, century gothic dan beberapa tulisan yang saya rasa best.

pakcik memang best


>__<

JohnJenin July 21, 2010 at 9:14 AM  

Wah Fina Fento. Banyaknya fon favourite. Susah nk tafsir keperibadian melalui font nih.. hehehe

F A R Y N July 21, 2010 at 5:56 PM  

daddy..
wa suka calibri...ahahaha

JohnJenin July 22, 2010 at 12:03 AM  

Calibri cun Paryn. Cute jer font dia. Tak besar macam kamu. hahahaha larikkkkk

qishie July 22, 2010 at 6:02 AM  

pcik,saya suka tulisan tangan saya.hehe

JohnJenin July 22, 2010 at 6:32 AM  

qishie,
sekarang tulisan tangan tak berapa laku sebab tulis surat cinta pakai emel sekarang. hehehe

cik selamah,
calibri dengan verdana memang standard kegemaran ramai.

Top Commentators of The Month

Get this widget here

Back to TOP