Mar 10, 2010

Boleh U Turn? Perdana Menteri Nak Lalu

Semalam pakcik pergi ke Traders Hotel kat Aquria KLCC tuh. One of my favourite hotel besides Marriot Costa Rica dengan Leela Palace kat Bangalore. 


Lepas calling calling orang yang perlu dijemput kat Traders tuh, pakcik pon park la kete tepi jalan sambil menunggu. Sambil tu usyar usyar dua bijik Ferrari kaler merah dan kuning parking betul betul depan pintu lobby. Sambil sambil tu ada sepasang couple dok sibok sibok nak ambik gambar macam Ferrari tu diaorang yang punya. Haahaha


Pastu datang seorang mamat smart dengan baju kot pelbagai mintak pakcik turunkan tingkap kereta.


"Sir, can you park your car on the other side"


"Just give me 2 minutes. My friend on his way coming down" balas pakcik


"No, you need to move your car now. Prime Minister will be here in any minutes"


Pakcik pon terus naik tingkap dan buat u turn dan sambil tu kawan pakcik pon sampai.


Dia tak tahu yang pakcik kena ambik Chief Minister of Penang. Turun bergaya dengan Goboda Bag. Pakcik yakin dia lah seorang rakyat Malaysia yang mempunyai latest Goboda Bag. Memang cun bag tuh. Apa kelas LV Gucci aper. Hahahaha


Pakcik bawah CM Penang pekena Satay Station kat Kampung Pandan. Memang mantop satay dia. Terima kasih CM Penang sebab belanja pakcik. Next time turun KL sila lah belanja lagi. As usual pakcik akan bawa kamu ronda ronda KL tengok highway dan lampu. Hahahaha


*Harap je bawak 5dMarkII dengan L lens pelbagai. Haram satu gambar sate pon tak amik. Lapa gamaknya :P

7 memba kita komen:

*SiRibenMerah March 10, 2010 at 8:59 PM  

hehe..
neh baru juara rakyat..
sanggup u-turn utk PM..
syabas pacik..

dila john March 10, 2010 at 9:33 PM  

bagus jugak tak de gamba, kalau ade,
meleleh air liur sambil bace entri ni.

fafarafa March 10, 2010 at 11:02 PM  

errr...chief minister penang = lim guan eng kan??? pakcik mmg amik dia kaa????

mira amair March 10, 2010 at 11:49 PM  

pakcik mmg 1 malaysia btul la..heee!

JohnJenin March 12, 2010 at 1:35 AM  

CikRibenMerah,
juara rakyat bukan patut pemimpin kaa yang kena u-turn semata mata untuk rakyat? :P

mizzyN,
:)

dilaJohn,
betui2. nanti dalam kepada dok teringat satay ajer.

farafafa,
:)

mira amair,
:)

Joel Chu March 19, 2010 at 7:32 PM  

HAHAHA CHief minister of Penang
Good One bro!
sudah join moto-moto? :p

Top Commentators of The Month

Get this widget here

Back to TOP