Mar 18, 2010

Kenali Musuh Anda

Boleh tak kamu bayangkan pekerja Intel menggunakan AMD based laptop sebagai diaorg punya workstation? HP employee menggunakan Dell server untuk diaorang punya data center dan pak guard Coca Cola meminum air Pepsi di office. Pelik kan?


But this is happen for real in Microsoft where one of their employee caught using iPhone to take their CEO picture, Encik Steve Ballmer. Hahaha Apa punya lawak nih. Pakcik terbaca dekat The Wall Street Journal tadik (fuiyohhhh!).

The perils of being an iPhone user at Microsoft were on display last September. At an all- company meeting in a Seattle sports stadium, one hapless employee used his iPhone to snap photos of Microsoft Chief Executive Steve Ballmer. Mr. Ballmer snatched the iPhone out of the employee's hands, placed it on the ground and pretended to stomp on it in front of thousands of Microsoft workers, according to people present. Mr. Ballmer uses phones from different manufacturers that run on Microsoft's mobile phone software


Memang tak patut sebab Microsoft tengah gigih nak release Windows 7 phone based OS untuk bersaing dengan iPhone dan Android. Dan khabarnya lebih 10% of Microsoft employees menggunakan iPhone untuk membaca email ofis mereka. Hahahaha


Nasihat untuk diri sendiri, kenali siapakah rival untuk kompeni kamu walaupon iPhone tu memang best giler babeng daripada Windows 7 Phone yang tak boleh copy paster ittew. Hahahaha

6 memba kita komen:

sharamli March 18, 2010 at 8:03 PM  

macam musuh dalam selimut la ni kiranya..

*SiRibenMerah March 18, 2010 at 10:47 PM  

nk beli iPhone jugak la.. muahahahahaha~

i.am.belle March 19, 2010 at 3:23 AM  

kat sini senario tu biasa kan. kalau kerja kat Digi ada org guna phoneline maxis dan celcom xD


apa per pun aku suka iphone. easy does it.

DrSam March 19, 2010 at 6:27 AM  

sepatutnya itu menjadi satu cabaran kepada CEO microsoft.

JohnJenin March 21, 2010 at 7:50 PM  

sharamli,
musuh la nih menunjukkan diri secara terang-terangan.

Cik Riben,
tunggu lah. 3-4 bulan lagi keluar model baru.

Belle,
Sapa yang kerja telco tapi tak pakai company punya line memanglah rugi. Setahu pakcik mesti ada benefits like Digi where all their employees getting free call from digi to digi. ;)

DrSam,
Satu cabaran yang besar untuk microsoft. Lambat bertindak boleh pupus microsoft :P

deepak,
hahaha thanks :)

Top Commentators of The Month

Get this widget here

Back to TOP